Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Απόπλους ΦΓ ΣΑΛΑΜΙΣ για Συμμετοχή στην Επιχείρηση ATALANTA

1.Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009, θα αποπλεύσει από το ναύσταθμο Σαλαμίνας, η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (F-455) προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ναυτική δύναμη της επιχείρησης ΑΤΑΛΑΝΤΑ (EU NAVFOR Somalia - Operation ATALANTA) για την αποτροπή και αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας στη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας.
2.Πριν τον απόπλου, το πλοίο θα επισκεφθεί ο Αρχηγός του ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης ΠΝ, προκειμένου να ευχηθεί καλό ταξίδι και να ανταλλάξει ευχές για τις γιορτές με τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα.

3.Η επιχείρηση ATALANTA αποτελεί την πρώτη ναυτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και ο διοικητής της υποστηρίζεται από πολυμελές επιτελείο από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Καθήκοντα εν πλω Διοικητού της δύναμης από την 11 Δεκεμβρίου 2009 ανέλαβε ο Ιταλός Υποναύαρχος Giovanni Gumiero που επιβαίνει στο ιταλικό πετρελαιοφόρο ITS ΕΤΝΑ (Α-5326). Στο επιτελείο της δύναμης υπηρετεί Έλληνας Πλωτάρχης με καθήκοντα Αξιωματικού Πληροφοριών του πολυεθνικού επιτελείο.

hellenicnavy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας