Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΑΒ θέλουν οι ΗΠΑ


Nέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ της ΕΑΒ και της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώθηκε ότι παρέχουν οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ελληνικής κρατικής εταιρίας ΕΑΒ κατά επίσημη επίσκεψη του Διοικητή Αεροπορικού Υλικού της USAF Πτεράρχου Donald Hoffman, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Ταναγρα, χθες Παρασκευή.

Στόχος της επίσκεψης του Νο 3 της USAF - που συνοδευόταν από 11μελή συνοδεία εξίσου υψηλόβαθμων στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ - ήταν να δει απο κοντα το επιτελούμενο έργο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (αναβαθμίσεις 96 μαχητικών F-16) και η διερεύνηση των δυνατοτήτων περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας.

Σχετικά θέματα συζήτησε ο πτέραρχος Donald Hoffman με τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Βασ. Κλοκοζα από τον οποίο έγινε δεκτός χθες στο γραφείο του.

Ο Πτέραρχος Hoffman και οι επιτελείς του, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, και συγκεκριμένα, στα εργοστάσια Αεροσκαφών και Αεροκατασκευών, στα οποία μεταξύ άλλων, υλοποιούνται προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Lockheed Martin, όπως η δομική και ηλεκτρονική αναβάθμιση των F-16 και τα προγράμματα κατασκευών μερών του μεταγωγικού C-130J και του F-16.

Ακολούθησε συζήτηση για τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται για λογαριασμό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ εξετάσθηκαν και οι δυνατότητες τεχνογνωσίας, εξειδίκευσης και ανταγωνιστικότητας της ΕΑΒ οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν νέες διμερείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

O Πτέραρχος Hoffman - όπως ανακοίνωσε η ΕΑΒ - εξέφρασε την ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και τη συνέχιση της συνεργασίας σε έργα κοινού ενδιαφέροντος. Ήδη όπως έχουν γράψει ΤΑ ΝΕΑ, θα γίνει στην ΕΑΒ η αναβάθμιση και άλλων μαχητικών- πιθανώς 10.


 enkripto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας