Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πάνοπλα πέταξαν τα νέα ΑΗ-64 DΗΑ APACHE - Απούσα η πολιτική ηγεσία

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια αναμονής η Αεροπορία Στρατού παρέλαβε σήμερα και επίσημα τα 12 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 DΗΑ APACHE. Τα νέα επιθετικά ελικόπτερα εντάχθηκαν στη δύναμη του 2ου ΤΕΕΠ της 1ης ΤΑΞΑΣ στην βάση της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων.  
Image
Image
Στην τελετή ένταξης των  ελικοπτέρων παρευρέθησαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Γεώργιος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Μεγάρων, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, αντιπροσωπεία αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.
Image
Τα νέα ελικόπτερα σύμφωνα με την εταιρεία αποτελούν ένα τεράστιο βήμα μπροστά για την Αεροπορία Στρατού, αφού το νέο ελικόπτερο δεν έχει σαν αποστολή του μόνο την αντιμετώπιση των εχθρικών αρμάτων μάχης, αλλά και την εκτέλεση και άλλων αποστολών όπως αναγνώριση, και υποστήριξη. Πρόκειται κατά τους αμερικανούς κατασκευαστές πλέον πια για ένα ελικόπτερο πολλαπλών αποστολών το οποίο λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής δυνάμεων για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.   
Image
Image
Image
Image
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία της Πολιτικής Ήγεσίας τουΥπουργείου Εθνικής Άμυνας από τη σεμνή τελετή εντάξεως, ενός τόσου σημαντικού για την αποτρεπτική ισχύ όπλου, στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η απουσία των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την τελετή. Απουσίες που σχολιάστηκαν ιδιαίτερα αρνητικά από τους αξιωματικούς που παραβρέθηκαν στη τελετή. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας