Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Τουρκικά μαχητικά στο ΠΒ Ανδρου εν ώρα άσκησης.

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών που αποτελείτο απο τέσσερα F-16 και 4 F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 10:34, στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Στις 10:48 δύο F-16 του σχηματισμού εισήλθαν στη δεσμευμένη με NOTAM περιοχή του πεδίου βολής Ανδρου την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη άσκηση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων
Λάρισας (CA0C-7) και Εσκί Σεχίρ (CAOC-6) ,η οποία καθιερώθηκε στα πλαίσια των απαράδεκτων ΜΟΕ, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά και στις 10:57 οι "φίλοι και γείτονες" εξήλθαν του FIR Αθηνών, μεταξύ των νήσων Χίου και Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι η Άγκυρα επιδιώκει απο το 2000 την κατάργηση των ελληνικών μόνιμων πεδίων βολής που καλύπτουν διεθνή και εθνικό εναέριο , με το αιτιολογικό ότι αυτά τα πεδία βολής είναι... παράνομα. Στο κέντρο του πεδίου βολής Άνδρου δεσπόζουν οι βραχονησίδες Καλόγεροι -αμφισβητούμενης κυριαρχίας για τους Τούρκους- (βλέπε φωτογραφία) οι οποίες βρίσκονται κοντά στον 25ο μεσημβρινό.

enkripto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας