Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΣ οι πρώτες βολές των Ελικοπτέρων ΟΗ-58 Kiowa Warrior (Φωτογραφίες)


Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ), η επιχειρησιακή εκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο οποίος συνοδευόταν από ανώτατους Αξιωματικούς.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης όλων των αεροπορικών μέσων εκτελέστηκαν για πρώτη φορά βολές ελικοπτέρων OH-58 Kiowa Warrior, γεγονός που
επιβεβαιώνει την οργανωμένη προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού, ώστε τα ελικόπτερα να αναλάβουν τις επιχειρησιακές τους αποστολές.

Ο Αρχηγός μιλώντας στα στελέχη τους συνεχάρη για το επίτευγμα αυτό, τονίζοντας ότι η χρησιμοποίηση του οπλικού αυτού συστήματος αναβαθμίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς καθώς αποτελεί βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος. Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των βολών, το υψηλό ηθικό που διακατέχει όλο το προσωπικό και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, σεβόμενοι πάντα τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων και εδάφους.

Αναφέρθηκε δε στους προκατόχους του, οι οποίοι διαχρονικά συνέβαλαν στην απόκτηση των ελικοπτέρων, καθώς και στον εκλιπόντα Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού Υποστράτηγο Αντώνιο Δάρα, ο οποίος συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό στην ένταξη του ελικοπτέρου OH-58 Kiowa Warrior στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού.












army.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας