Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Επέτειος Συμπλήρωσης 60 Χρόνων από την Ίδρυση της 356 Μoίρας Τακτικών Μεταφορών


Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Βασίλειου Βρεττού, πραγματοποιήθηκε η τελετή του εορτασμού της επετείου της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (MTM), στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
περιελάμβανε ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Ξενοφώντα Χασούρα, φωτογραφική και στατική έκθεση, προβολή video και ρίψη αλεξιπτωτιστών.
Ο Διοικητής της Μοίρας τίμησε με ειδικό αναμνηστικό τις οικογένειες των πληρωμάτων των δύο αεροσκαφών C-130 που έπεσαν στα όρη Όθρυς και Πάστρα.
Στην τελετή παρέστησαν ο βετεράνος Ελληνοαμερικανός Σμήναρχος (Ι) John Muzak (Ιωάννης Μουζακιώτης), ηλικίας 93 ετών, ο οποίος εκτός από κυβερνήτης αεροσκάφους C-47 Dakota που επιχείρησε στον πόλεμο της Κορέας, υπήρξε και ο σύνδεσμος - μεταφραστής ανάμεσα στα Ελληνικά και Αμερικανικά πληρώματα, διατελέσαντες Διοικητές της 356ΜΤΜ, προσωπικό που υπηρέτησε στη Μοίρα, καθώς και πλήθος κόσμου.





 haf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας