Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

1)Τι γιορτάζουν τα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού στο Φάληρο; 2)Επίσκεψη κοινού στο υποβρύχιο «Παπανικολής»


Εδώ και τουλάχιστον 2 ημέρες ένα πλήθος άνω των 20 σκαφών έχει "αράξει" στα ανοικτά του Φαλήρου. Φρεγάτες, Κορβέττες, πυραυλάκατοι, οχηματαγωγά και υποβρύχια βρίσκονται δεμένα σε μια έκταση από το Τροκαντερό μέχρι το ΣΕΦ.
Το θέαμα προκαλεί το ενδιαφέρον των κατοίκων των παραλιακών δήμων της Αθήνας που καθημερινά περνούν την παραλιακή. Οπως ενημερωθήκαμε από το ΓΕΝ πρόκειται για τους εορτασμούς της συμπληρώσεως 100 ετών από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, στους οποίους το Πολεμικό μας Ναυτικό πρωταγωνίστησε, βοηθώντας τα μέγιστα στην απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών και νησιών και την ενίσχυση των πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, εγκλωβίζωντας τον Τουρκικό στόλο σε διάστημα μόλις ενός μηνός, στα Δαρδανέλια.
Τα πλοία θα παραμείνουν αγκυροβολημένα στον όρμο Φαλήρου μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:30, τη στιγμή δηλαδή που πριν από ένα αίωνα απέπλευσαν για ανάληψη επιχειρήσεων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ενημέρωση από koukfamily.blogspot.gr

2) Στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για τα 100 χρόνια από τον απόπλου του Ελληνικού Στόλου για τους Νικηφόρους Βαλκανικούς Πόλεμους, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα πλεύσουν στο Φάληρο και στη συνέχεια θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Ανάμεσα στα πολεμικά πλοία που θα πιάσουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είναι και το υποβρύχιο «Παπανικολής» το πρώτο (και το μόνο) -από τα τέσσερα υποβρύχια που ανέλαβαν να ναυπηγήσουν οι Γερμανοί- που έχει παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό.

Από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το υποβρύχιο «Παπανικολής». Το «Παπανικολής» θα πιάσει στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου) και θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 15.00 μέχρι τις 19.00 την Παρασκευή, από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 και από τις 15.00 μέχρι τις 19.00 το Σάββατο, ενώ την Κυριακή 7 Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να το επισκέπτονται από τις 10.00 το πρωί μέχρι την μία το μεσημέρι.
Ο επίσημος εορτασμός των 100 ετών από τον απόπλου του Ελληνικού Στόλου για τους Νικηφόρους Βαλκανικούς Πόλεμους θα γίνει αύριο Πέμπτη στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας