Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Με μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των 100 χρόνων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.



Συντάχτηκε από Ελληνικά Φτερά
Μέσα σε ένα καταπληκτικό κλίμα, με αίθριο καιρό και χαμηλό άνεμο ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροποριας η οποία εόρταζε τα πρώτα 100 γενέθλιά της.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν τρομακτική, δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον κόσμο αλλά σε μήκος 2 χιλιομέτρων παράλληλα του αεροδιαδρόμου προσγειώσεως δεν χωρούσε ούτε καρφίτσα.

Εντύπωση μας έκανε η πολύ καλή οργάνωση, η πολύ καλή διαχείριση όλων των εκδηλώσεων με αποτέλεσμα τόσες χιλιάδες κόσμος να γευτεί τις αεροπορικές επιδείξεις χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία.

Όσον αφορά το καθευτό κομμάτι των επιδείξεων, εντύπωση άφησαν οι καταπληκτικές φιγούρες και ο συγχρονισμός των δύο AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού, η πολύ τολμηρή πτήση T-6Α Texan II με απίστευτα loop.

Στο πνεύμα των πραγματικών επιχειρήσεων μας έβαλε η επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης-Combat Search & Rescue (CSAR) μετη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών F-16 Blk 52+ ADV της 335 Μοίρας και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.
Φοβεροί ελιγμοί και η εξαιρετική χαμηλή πτήση του S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού μας έκανε να μην μπορούμε να το ξεχωρίσουμε από το επίπεδο του ορίζοντα,  το C-130 Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών με τις δύο διελεύσεις πραγματοποίησε ρήξη αλεξιπτωτιστών από μικρό ύψος, και από μεγάλο ύψος με αλεξίπτωτα ελευθέρας πτώσης, οι οποίοι προσγειώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αεροδριαδρόμου.

Η Επίδειξη επιχείρησης Αεροπυρόσβεσης από δύο αεροσκάφη CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης ήταν για τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν παραβρεθεί σε πυρκαγιές μια συνηθισμένη ρουτίνα, με πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος και ρίψη εξαιρετικής ακρίβειας πάνω από την εστία της υποτιθέμενης πυρκαγιάς.

Αίσθηση άφησε η αεροπορική επίδειξη της Ομάδας «Ζευς» μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+ της ΠΑ. Ειδικά το τέλος με την διέλευση σε χαμηλό ύψος, μεγάλη γωνία προσβολής, ένα βήμα πριν την απώλεια στήριξης, και στο τέλος η κάθετη "εξαφάνιση" στον ουρανό.

Εκτός του αναγγελθέντος προγράμματος, είχαμε διελεύσεις από 2 Mirage 2000-5 σε εικονικές αερομαχίες, και στο τέλος χαμηλές διελεύσεις μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Phantom II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Corsair και RF-4E Phantom II, με τον εντυπωσιακό χωρισμό του σχηματισμού σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Μόνο θετικές εικόνες και σχόλια αποκομήσαμε από την εορταστική αυτή εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, που δείχνουν και το εξαιρετικό επίπεδο των ανθρώπων που υπηρετούν στην Π.Α αλλά και την αγάπη που έχει ο κόσμος, ο οποίος κατά πολλές χιλιάδες κατέκλησε το αεροδρόμιο της Τανάγρας για να συνεορτάσει, να φωτογραφηθεί, να ρωτήσει, να ενημερωθεί, και να ευχηθεί στους αεροπόρους μας καλούς ουρανούς υπό την προστασία των Αρχαγγέλων.

Μοναδικό μελανό σημείο οι πρωινοί αεροψεκασμοί, και τα χημικά νέφη που κάλυπταν στην αρχή ένα σημαντικό μέρος του ουρανού.
Ταυτόχρονα με την επίδειξη μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς τους συνεχιζόμενους αεροψεκασμούς σε πολύ μεγάλο πάνω από το αεροδρόμιο.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ανεβάσουμε και άλλες φωτογραφίες και ίσως βίντεο από την εκδήλωση.


4 σχόλια:

  1. Μια μικρη εντσταση στο αρθρο σας.
    Τα ε/π Απατσι ηταν της εκδοσης D (Apache AH-64DHA) & οχι της εκδοσης Α που γραφετε.
    Επισης, τα A-7 Corsair ηταν της εκδοσης -Ε καθως τα -Η εχουν αποσυρθει εδω και λιγα χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την πληροφορία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας το Α-7 Corsair που συμμετείχε στην πτητική επίδειξη ήταν της έκδοσης -Η.Επίσης τα Apache που συμμετείχαν στην πτητική επίδειξη ήταν της έκδοσης D όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε απλά εμείς δημοσιεύσαμε την επίσημη ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας και στις δυο περιπτώσεις, όπως μπορείτε να δείτε στην αντίστοιχη δημοσίευση μας: "http://ellinika-ftera.blogspot.com/2011/11/114.html"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΑΣΙΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΝΗΣΗ, ΑΛΛΟΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ, ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Π.Α. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ Α/ΦΩΝ,ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΑΣΙΑ!, ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Α. ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΧΟΥΜ ΑΛΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ , ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ!!Α-7, ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας