Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Συνεκπαίδευση της 363ΜΕΑ με την Εκπαιδευτική Μοίρα ΕΤΟ 2/8 της Γαλλίας


Από 1 έως 10 Ιουνίου 2011 η 363 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΕΑ) φιλοξένησε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ), στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, απόσπασμα της εκπαιδευτικής Μοίρας 2/8 της Γαλλικής Αεροπορίας στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης εκπαιδευτικών Μοιρών των δύο αεροποριών.

Η Γαλλική αποστολή συμμετείχε με τρία αεροσκάφη Alpha Jet, τα οποία πέταξαν στην Καλαμάτα από την έδρα τους στο αεροδρόμιο του Cazaux στην Νότια Γαλλία.

Με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σχετικά με την προκεχωρημένη αλλά κυρίως την επιχειρησιακή εκπαίδευση, οι Έλληνες εκπαιδευτές πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις με τους Γάλλους συναδέλφους τους σε μικτούς σχηματισμούς αεροσκαφών Τ-2Ε και Alpha Jet. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γάλλοι Ιπτάμενοι είχαν την ευκαιρία να πετάξουν και με τα δύο αεροσκάφη και να διαπιστώσουν τις επιδόσεις και τις δυνατότητες του κάθε τύπου.

Πραγματοποιήθηκαν αποστολές Βασικών και Προκεχωρημένων Ελιγμών Εναέριας Μάχης (BFM,ACM) καθώς και αποστολές χαμηλής ναυτιλίας με προσβολές στόχων εδάφους (CPM).

Στις 7 και 8 Ιουνίου 2011 ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλίας Σμήναρχος Gerard Gailhouste, επισκέφθηκε την 120ΠΕΑ και συμμετείχε σε πτήση με αεροσκάφος Τ-2Ε με κυβερνήτη τον Διοικητή της 363ΜΕΑ Αντισμήναρχο (Ι) Εμμανουήλ Ζαμπουλάκη.

Μετά το πέρας της συνεκπαίδευσης οι Γάλλοι Ιπτάμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία και την ικανοποίησή τους από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματισμού των Ελλήνων συναδέλφων τους.

Περισσότερες φωτογραφίες


πηγή  haf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας