Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Παραδόθηκε ο εξομοιωτής της L-3 Link για τα F-16C Block 52+ Advanced της ΠΑ



Ο εξομοιωτής ATD F-16C Block 52+ με την πολυεδρική επιφάνεια απεικόνισης. (L-3 Link)
Η L-3 Link Simulation & Training ανακοίνωσε την παράδοση του δεύτερου Εξαρτήματος Εκπαίδευσης Ιπταμένων (Aircrew Training Device: ATD) F-16C Block 52+ στην Πολεμική Αεροπορία. Ο δεύτερος αυτός εξομοιωτής παραδόθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Άραξου και παρέχει ικανότητα δικτύωσης με τον αντίστοιχο στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας, ο οποίος παραδόθηκε από την L-3 Link το 2005.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως οι εξομοιωτές αυτοί είναι από τους πλέον προηγμένους διεθνώς και προσθέτει: «Όταν αυτοί οι εξομοιωτές δικτυώνονται, θα είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε χώρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι ικανή να διεξάγει μεγάλης απόστασης δικτυωμένες ασκήσεις μεταξύ υψηλής πιστότητας εξαρτημάτων εκπαίδευσης F-16.»

Ο εξομοιωτής F-16C Block 52+ ATD θα καταστήσει δυνατή για τους χειριστές της ΠΑ την εκτέλεση προσομοιώσεων ασκήσεων μάχης αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους. Στις προσομοιώσεις αυτές οι χειριστές F-16 της ΠΑ θα μπορούν να εκτελούν πρόσκτηση και ταυτοποίηση στόχων, καθώς και να παραδίδουν με ακρίβεια ευρύ φάσμα όπλων. 

Το ATD επιτρέπει επίσης την εξάσκηση χειριστών σε απογειώσεις και προσγειώσεις, εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμου, πτήση χαμηλού υψόμετρου και διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Οι προσομοιώσεις αυτές διεξάγονται εντός μιας βάσης εικονικών δεδομένων του συγκεκριμένου γεωγραφικού περιβάλλοντος και μπορούν να επηρεάζονται από ποικιλία καιρικών συνθηκών. Οι 9 επιφάνειες του συστήματος οπτικής απεικόνισης SimuSphere του ATD παρέχουν στους χειριστές οπτικό πεδίο 360°.
Το σύστημα παραγωγής απεικόνισης SimuVieu της L-3 στηρίζεται σε προσωπικούς υπολογιστές, οι οποίοι συσχετίζουν απεικονίσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και των αισθητήρων στις οθόνες του αεροσκάφους.

Η ανάθεση της σχετικής σύμβασης ύψους $18,8 εκατ. ανακοινώθηκε από την L-3 Communications στις 3 Οκτωβρίου 2007. Η σύμβαση ανατέθηκε από το Κέντρο Αεροναυτικών Συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), στο πλαίσιο του προγράμματος FMS “Peace Xenia IV” με αντικείμενο 30 F-16 Block 52+ Advanced.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας