Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Άσκηση Εναέριας Μάχης "Ιέρακας" μεταξύ 331Μ και 337Μ

Από 6 έως 10 Σεπτεμβρίου 2010 διεξήχθη άσκηση εναέριας μάχης "Ιέρακας" μεταξύ των πολεμικών Μοιρών 331Μ "Θησέας" και 337Μ "Φάντασμα" της ΠΑ, στην 114 ΠΜ Αεροπορική Βάση Τανάγρας.
Σκοπός της άσκησης "Ιέρακας" είναι η εκπαίδευση, η εξοικείωση και η δοκιμή των δυνατοτήτων των νέων κυρίως αεροπόρων στην αντιμετώπιση αεροσκαφών διαφορετικού τύπου. Οι ασκήσεις αυτού του είδους ανάλογα με την πολυπλοκότητα και το επίπεδο εμπειρίας διακρίνονται σε διάφορες "Φάσεις".

Οι Ιπτάμενοι των δύο Μοιρών εξασκήθηκαν στη "Φάση Α" σε σενάρια με εμπλοκές ένας εναντίον ενός (BFM) και δύο εναντίον δύο (2 vs 2). Για τις εικονικές βολές εναντίον των αντίπαλων αεροσκαφών χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά των Mirage 2000-5 βλήματα MICA EM και IR ενώ από τα F-16 , AIM-9L και AMRAAM 120.

Παράλληλα, το προσωπικό υποστήριξης των δύο Μοιρών εξασκήθηκε ρεαλιστικά στο ελεγχόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον της άσκησης, αφού κλήθηκε να εξυπηρετήσει και να ετοιμάσει τα αεροσκάφη κάτω από απαιτητικές συνθήκες και στενά χρονικά περιθώρια.

Για περισσότερες φωτογραφίες .....



πηγή   haf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας