Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Οι πιλότοι της ΠΑ τους οποίους προσβάλλει ανερυθρίαστα ο Βενιζέλος, παραδίδουν μαθήματα προσβολής και αναχαιτίσεων στους Ισραηλινούς...
Με μικτά σενάρια COMAO,  CAP και air-refulling συνεχίστηκαν σε τρεις περιοχές του ελλαδικού  χώρου οι ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις.  

Στο Βόρειο Αιγαίο  στην περιοχή της Ψαθούρας, έγινε ανεφοδιασμός ελληνικών και ισραηλινών  μαχητικών από αεροσκάφη τάνκερ Β707, στην Κεντρική Ελλάδα είχαμε  ασκήσεις προσβολής στόχων επιφανείας και στο νότιο Ιόνιο ασκήσεις  ναυτιλίας και εικονικές εμπλοκές.

Αξιοσημείωτο: Η τουρκική Αεροπορία δεν  τόλμησε να μπει στο Αιγαίο κατά τις ώρες της ελληνοϊσραηλινής άσκησης.
H  συγκεκριμένη φάση αφορούσε εναέριο ανεφοδιασμό στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά  το απόγευμα σχηματισμός αποτελούμενος από 8 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη,  πραγματοποίησε 1 παράβαση των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 1  παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 4 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν  οπλισμένα.

Σε ότι αφορά την άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010, η εμπλοκή σε διάφορα  σενάρια των ελληνικών F-16 με τα
ισραηλινά F-15 αποτελούν ένα από τα πιό  ενδιαφέροντα σημεία.


Οι Ισραηλινοί έχουν εντυπωσιαστεί από  τις ικανότητες της Π.Α. και από τις δυνατότητες συνεργασίας με τους  πιλότους της Π.Α. ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια. Τα δέκα  ισραηλινά μαχητικά (5 F-16 και 5 F-15) που εξορμούν από την 115 Π.Μ.  στον Σούδα ενδιαφέρονται κυρίως για άσκηση με σενάρια COMAO (με μικτά  πακέτα προστασίας-προσβολής) έναντι των «αμυνομένων» των οποίων το ρόλο  παίζουτν ελληνικά μαχητικά.

πηγή defencenet.gr
αναμετάδοση Ελληνικό ιστολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας