Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Φουσκωτά τανκ και αεροσκάφη

Με πολεμικά αεροσκάφη και άρματα μάχης από αέρα(;) κατεβαίνει ο ρωσικός στρατός στο πεδίο της μάχης. Προϊόντα της ρωσικής εταιρείας Rusbal, τα εν λόγω φουσκωτά ομοιώματα αεροπλάνων και τανκ μπορεί να μην είναι σε θέση να βλάψουν ούτε μύγα αλλά διαδραματίζουν ένα σημαντικότατο ρόλο στην παραπλάνηση του αντιπάλου.

Μοιάζουν τόσο πολύ με αληθινά («μιμούνται» ακόμη και την θερμότητα των πραγματικών) ώστε οι ανιχνευτές υπερύθρων και τα ραντάρ του εχθρού να μη μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά. Μάλιστα, είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να μην ξεφουσκώνουν αμέσως στα πρώτα πυρά που θα
δεχθούν.

Φουσκωτά τανκ και αεροσκάφη
Κάθε ένα από αυτά τα φουσκωτά «όπλα» ζυγίζει περί τα 100 κιλά και στήνεται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά της ώρας από μια μικρή ομάδα ατόμων ενώ προκειμένου να καταλάβει κανείς με γυμνό μάτι ότι είναι ψεύτικο, πρέπει να πλησιάσει «απειλητικά κοντά».

Πάντως η διεθνής ζήτηση για τέτοιου τύπου ομοιώματα φέρεται να αυξάνεται ολοένα περισσότερο με αποτέλεσμα η Rusbal να κατασκευάζει πλέον, πέρα από ρωσικό, και δυτικό «στρατιωτικό εξοπλισμό».

Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αντίπαλοι πηγαίνουν στο μέτωπο οπλισμένοι με? αέρα. Ανάλογα φουσκωτά άρματα και αεροσκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί τόσο κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου όσο και τα τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

ΣΚΑΦ./ Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας