Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία Στην Αυγή Του 21ου Αιώνα

Click the image to open in full size.
Το νέο εκπαιδευτικό Τ-6Α Texan II

Click the image to open in full size.
Πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Crotale

Click the image to open in full size.
Πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot


"Δαρδανέλια, Βαλκανικό Μέτωπο, Μικρά Ασία, Πίνδος, Μέση Ανατολή... Λαμπρά σημεία της ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας Λαμπρό όμως σημείο της ιστορίας μας και το Αιγαίο, όπου εδώ και 20 χρόνια οι αεροπόροι μας είναι πάντοτε παρόντες, ημέρα και νύκτα"


Σήμερα τα σύγχρονα μαχητικά Mirage 2000 και τα F-16 αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ΠΑ. Οι υπόλοιποι ιπτάμενοι θρύλοι εξακολουθούν να προσφέρουν και αυτοί τις υπηρεσίες τους.

Στην αυγή του 21ου αιώνα οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. H προμήθεια πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας μεγάλου και μικρού βεληνεκούς, Patriot και Crotale, θα συμβάλουν τα μέγιστα στην περιφρούρηση του εθνικού
εναέριου χώρου.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Raytheon Τ-6Α Texan ΙΙ έχει αλλάξει ριζικά το χαρακτήρα της αρχικής και βασικής εκπαίδευσης των χειριστών, προετοιμάζοντάς τους αποτελεσματικά για τα μαχητικά τέταρτης γενιάς.

Σύντομα αναμένονται αποφάσεις για την προμήθεια νέων μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων, που θα εμπερικλείουν τις πλέον πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες,αερομεταφερόμενου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς και νέου μέσου μεταφορικού αεροσκάφους.

Ολα τα παραπάνω καθιστούν την Πολεμική Αεροπορία αξιόπιστη δύναμη αποτροπής,απόλυτα σύγχρονη και ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του νέου αιώνα.

Η Πολεμική Αεροπορία με την επί 24ώρου βάσεως ετοιμότητά της και οι Έλληνες αεροπόροι με το υψηλό τους φρόνημα αποτελούν σήμερα την αδιαπέραστη ασπίδα των ουρανών μας και προστατεύουν αποτελεσματικά τον εθνικά εναέριο χώρο,αποστέλλοντας προς κάθε κατεύθυνση σαφές μήνυμα.

 patriotaki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας