Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Άσκησης «Τάλως 13»


Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών (Distinguished Visitors Day) της άσκησης «Τάλως 13» του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC.

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της Νέας Σάντα Κιλκίς από 8 έως 18 Οκτωβρίου με σκοπό την προετοιμασία αξιολόγησης – πιστοποίησης του σχηματισμού ενόψει της διάθεσής του στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στα πλαίσια αυτά το HELBROC BG θα μπορεί να αναλαμβάνει, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια απόφασης του ΟΗΕ, επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα επιχειρήσεις παροχής Ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance) και Εκκένωσης Άμαχου πληθυσμού (Evacuational Operations).

Την άσκηση, στην οποία έλαβε μέρος προσωπικό από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Κύπρο, παρακολούθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Simeon Simeonov, καθώς και αντιπροσωπείες από τις συμμετέχουσες χώρες.
Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες





























geetha.mil.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας