Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ύψωση σημαίας σε νεοαποκτηθείσες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού


Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, έγινε σήμερα (18/9) η τελετή ύψωσης σημαίας των νεοαποκτηθεισών από το Πολεμικό Ναυτικό μονάδων Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ, Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ, Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ.
Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ και το Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ διατέθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ το Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ αγοράστηκε έναντι χαμηλού τιμήματος από τη Γερμανία, μετά τον παροπλισμό του στις 31 Δεκεμβρίου 2010.
Το Β/Λ ΙΣΤΡΟΣ θα αποτελεί το μοναδικό πυροσβεστικό σκάφος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, οι ανάγκες του οποίου καλύπτονταν μέχρι σήμερα από υφιστάμενα Ρ/Κ. Τα Ρ/Κ ΑΝΤΑΙΟΣ και Ρ/Κ ΤΙΤΑΝ θα αποσυμφορήσουν τα μεγαλύτερα ρυμουλκά που κάλυπταν μέχρι σήμερα τις ανάγκες μεταφοράς Φ/ΓΔ, πυρομαχικών, ρυμούλκησης μικρών σκαφών κλπ.



Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης τόνισε: “Η δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία μας ωθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε αναζήτηση συνεργασίας, συνέργειας, σύμπνοιας και αλληλοβοήθειας. Σε αυτό το πνεύμα καλωσορίζω με ικανοποίηση την πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης να προσφέρει αδαπάνως ένα ρυμουλκό και ένα πυροσβεστικό σκάφος στο Πολεμικό Ναυτικό.
Παράλληλα και με δεδομένη την ανάγκη ανανέωσης του ρυμουλκού στόλου, καλωσορίζω την απόφαση και την υλοποίησή της, για αγορά ενός ακόμα μεταχειρισμένου ρυμουλκού από το Γερμανικό Ναυτικό.
Οφείλω να τονίσω ότι τα πλοία που εντάσσονται στην ένδοξη οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού είναι 10 έως 30 έτη νεώτερα από τα ήδη υφιστάμενα και θα προσφέρουν σημαντικό έργο υποστήριξης στις μονάδες κρούσεως. Επίσης να υπενθυμίσω ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ή να παραβλέπουμε το έργο της διοικητικής μέριμνας, διότι σε αυτήν βασίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των μάχιμων μονάδων”.



mod.mil.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας