Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Βίντεο από την επίδειξη της Ζ'ΜΑΚ στον E.Μπάρακ


Ένα ανέκδοτο βίντεο από την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούνμ Μπάρακ που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του μαζί με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο, φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr. 
Σημειώνουμε ότι για ανεξήγητους λόγους, ούτε βίντεο από την επίσκεψη δόθηκε στην δημοσιότητα, ούτε καν φωτογραφίες με τον Εχουν Μπάρακ και Έλληνες καταδρομείς δημοσιεύθηκαν.
Στο βίντεο φαίνεται ο Έλληνας υπουργός να υποδέχεται τον ομόλογο του και από κοινού να παρακολουθούν την εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων των καταδρομών της Ζ’ ΜΑΚ. Η επίδειξη ξεκινά με την καταρρίχηση 4 καταδρομέων από ελικόπτερο UH-1H.
Ακολούθησε επιχείρηση αναγνώρισης της ακτής από βατραχανθρώπους, η ρίψη ταχύπλοων λέμβων με τα πληρώματα  τους από ελικόπτερα CH-47 SD Chinook καθώς και δύο jetski με τους επιβαίνοντες επίσης από ελικόπτερα CH-47 SG.
Εν συνεχεία οι δύο λέμβοι μαζί με τα jetski κατευθύνθηκαν προς την ακτή υπό την κάλυψη των πυρών των πληρωμάτων των λέμβων. Μετά την αποβίβαση των ανδρών του πρώτου τμήματος των καταδρομών υπό την κάλυψη προπετάσματος καπνού ακολούθησε η κύρια δύναμη η οποία αποτελείτο από 8 λέμβους.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την κάλυψη πυρών από δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64 D Longbow Apache τα πετούσαν πάνω από την περιοχή της επιχείρησης.
Στην επιχείρηση ενεπλάκησαν και άλλα τμήματα των καταδρομών τα οποία χρησιμοποιούσαν οχήματα Hummer και μοτοσυκλέτες. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους οι βατραχάνθρωποι περισυλλέγησαν από τα jetski και ελικόπτερο UH-1H και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Καθόλη την διάρκεια της άσκηση ο Έλληνας και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας παρακολουθούσαν την άσκηση με κιάλια όρθιοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον ειδικό χώρο που υπάρχει για τους φιλοξενούμενους του κέντρου.
Η επόμενη φάση περιελάμβανε την ρίψη αλεξιπτωτιστών στην θάλασσα από ελικόπτερο CH-47 DG και η περισυλλογή τους από ταχύπλοους λέμβους.
Στο τέλος της επίδειξης οι άνδρες των καταδρομών απέδειξαν για άλλη μία φορά την υψηλή τους επιχειρησιακή εκπαίδευση με ασκήσεις κατάβασης πύργου με τεχνική Fast Rope, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του εξοπλισμού και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας ο οποίος συνομίλησε μαζί τους.
Η επίδειξη που πραγματοποιήθηκε  στο Μεγάλο Πεύκο ήταν απόλυτα επιτυχής παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του αλλά και το θαυμασμό του για τις ικανότητες του προσωπικού της Ζ’ ΜΑΚ.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας