Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Bίντεο διάσωσης πληρώματος του Φορτηγού Πλοίου "Vuoksa"μαρτυρία για την συγκλονιστική επιχείρηση της Πολεμικής Αεροπορίας


Διάσωση Πληρώματος Φορτηγού Πλοίου "Vuoksa"

Ανακοίνωση ΠΑ: Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 14:05, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροδρόμιο Ελευσίνας, με σκοπό τη διάσωση του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Vuoksa", Ρωσικής σημαίας, που βρίσκεται προσαραγμένο δύο (2) ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της πόλης της Πρέβεζας.
Το ελικόπτερο παρέλαβε συνολικά έντεκα (11) άτομα και τους μετέφερε σώους στην 131 Σμηναρχία Μάχης/ Αεροδρόμιο Ακτίου στις 16:55.

Συγκλονιστικές στιγμές που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα, αποτυπώθηκαν σε βίντεο από την χθεσινή εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης των 11 Ρώσων ναυτικών από ελικόπτερο έρευνας -διάσωσης AS 332 Super Puma.

Το ρωσικό φορτηγό πλοίο στο οποίο επέβαιναν είχε προσαράξει λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή σε ύφαλο δύο μίλια ανοιχτά της Πρέβεζας.
Προσέξτε το ύψος των κυμάτων που καλύπτει το ρωσικό πλοίο και υπό ποιές συνθήκες πλησίασε το Super Puma, πραγματοποίησε αιώρηση και εν συνεχεία κατέβασε τον διασώστη σε ένα πλοίο το οποίο είχε ήδη καλυφθεί από τα νερά.

Με αποφασιστικές κινήσεις ο διασώστης (ο οποίος δεν θα πληρωθεί καν το "φιλοδώρημα" που λέγεται πλέον "δώρο Χριστουγέννων" γιατί του το έκοψε η κυβέρνηση του Μνημονίου) κατευθύνει έναν-έναν τους ναυτικούς στο συρματόσχοινο, τους ασφαλίζει και λίγο πριν πέσει ο ήλιος, ανεβαίνει τελευταίος στο Super Puma, ενώ τα κύματα ήδη είχαν φτάσει μέχρι τα πόδια του! 
Εκπληκτική και η ικανότητα των πιλότων που κρατούσαν σταθερό το ελικόπτερο ενώ έπνεαν άνεμοι 8-9 μποφόρ (ακούστε στο βίντεο πως σφυρίζει ο άνεμος) καθ'όλη την διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης που διήρκεσε κάτι παραπάνω από μία ώρα!

Τελικά, την ώρα που ο ήλιος έδυε (πολύ καλά τα πλάνα του pamepreveza.gr), το ελικόπτερο κατάφερε να απομακρυνθεί από το πλοίο με πλήρη επιτυχία στην αποστολή του και να μετέφερει σώους στην 131 Σμηναρχία Μάχης/ Αεροδρόμιο Ακτίου στις 16:55 τους ναυαγούς.
Εμείς, τι να πούμε; Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Έλληνες, όπως το πλήρωμα του ελικοπ΄τερου και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια ελπίδα να γλιτώσουμε κάποια στιγμή από κάποιους άλλους "Έλληνες" που εκχωρούν την ίδια την Ελλάδα...πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας