Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο με Ιπταμένους Αξιωματικούς της ΠΑ που Διακρίθηκαν Διεθνώς (24/5/2011)


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 24 Μαΐου 2011, τον Επισμηναγό (Ι) Χαράλαμπο Εσκίογλου, που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευτής εναέριας μάχης σε 3 νατοϊκές εκπαιδευτικές σειρές και τους Σμηναγούς (Ι) Σωτήριο Στράλη και Ιωσήφ Δασκαλομαρκάκη, που πέτυχαν την υψηλότερη διάκριση μεταξύ πληρωμάτων από 9 χώρες στο σχολείο ΤLP (Tactical Leadership Program) του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.
Τους Ιπτάμενους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας συνόδευε ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Αρχηγέ, καλωσορίσατε και συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της Αεροπορίας μας.

ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Β.ΚΛΟΚΟΖΑΣ: Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Πρόεδρε, και είναι μεγάλη τιμή για μας και για την Αεροπορία μας που μας δέχεσθε σήμερα.
Ο Αρχηγός της Αεροπορίας παρουσιάζει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θερμά συγχαρητήρια. Συνεχίζετε τη μεγάλη παράδοση της Αεροπορίας μας και δείξατε ότι είναι υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης, αλλά και το ανθρώπινο υλικό της Αεροπορίας μας. Όταν το είδα και το διάβασα με εντυπωσιάσατε και ήθελα να σας γνωρίσω. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να πρωτεύετε μέσα σε τόσους αεροπόρους και μάλιστα και στους αεροπόρους της υπερδύναμης. Η μικρή Ελλάδα δείχνει ότι έχει ανθρώπινο υλικό, ικανότητες και αυτό μας κάνει αισιόδοξους.

Σήμερα είναι μια μέρα που είναι βεβαρημένη με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, αλλά δείχνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, όταν βασιζόμαστε σε ανθρώπους και σε ικανότητες σαν αυτές που επιδείξατε εσείς. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.

ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Β.ΚΛΟΚΟΖΑΣ: Ευχαριστούμε πολύ. Εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Αρχηγός τους, κύριε Πρόεδρε, και είναι αυτό που λέμε, ότι ο κύριος πολλαπλασιαστής ισχύος της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι οι άνθρωποι σαν αυτούς, οι αεροπόροι και οι τεχνικοί της. Αυτοί κάνουν την Αεροπορία μας και ξεχωρίζει σε κάθε συμμετοχή και σε κάθε άσκηση και σε επίπεδο ΝΑΤΟ και σε πολυεθνικές ασκήσεις που συμμετέχουμε, αποσπάμε πάντα τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό όλων.

haf.gr

________________

Διαβάστε σχετικά άρθρα

O κορυφαίος των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!

Απο τις εντυπώσεις που άφησαν οι Έλληνες στο TLP

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας