Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team)( φωτογραφείες)

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 (F-16 Demo Team) δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2010, συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των ακροβατικών σμηνών της ΠΑ: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα», «Νέα Ελληνική Φλόγα» καθώς και του Μεμονωμένου Αεροσκάφους Αεροπορικών Επιδείξεων Τ-6Α Texan II.
Αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει την ανύψωση του ηθικού του προσωπικού όχι μόνο της ΠΑ αλλά των ΕΔ γενικότερα. Επιπλέον στόχος είναι η διάδοση και καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία μέσω της προβολής του έργου της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 28 ημερών, ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου 2010 και ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2010 στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Σούδας.
Η ομάδα εκπαιδεύτηκε από εκπαιδευτές της «Viper West F-16 Demo Team», που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Hill της πολιτείας Utah και είναι μία από τις ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Για το κομμάτι των αεροπορικών επιδείξεων επιλέγησαν δύο Ιπτάμενοι Αξιωματικοί, ένας από την 340 Μ και ένας από την 343 Μ.
Εξαιρετικά σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος διαδραματίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της F-16 Demo Team. Ο λόγος για τον Αξιωματικό Παρατηρητή Ασφαλείας Εδάφους, ο οποίος είναι υπεύθυνος με για τον συνεχή έλεγχο ασφαλούς εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος, της τήρησης των περιορισμών ύψους πτήσης ενώ επεμβαίνει και δίνει οδηγίες για διακοπή των ελιγμών αν κρίνει ότι κάτι δεν εκτελείται σωστά.
Για την κατανόηση του προγράμματος επίδειξης και των ελιγμών που εκτελούνται υπάρχει ένας Αξιωματικός Αφηγητής ο οποίος περιγράφει και εξηγεί στο κοινό τα ακροβατικά που εκτελούνται. Αυτός πλαισιώνεται από τον Υπεύθυνο βιντεοσκόπησης ο οποίος καταγράφει με κάμερα την αεροπορική επίδειξη.
Την ομάδα συμπληρώνουν τρεις
Τεχνικοί, οι οποίοι εκτός από την προετοιμασία των αεροσκαφών επίδειξης για πτήση εκτελούν σε συγχρονισμό και σε συνεννόηση με τον Ιπτάμενο, τους ελέγχους, τις διαδικασίες και τα σήματα προσφέροντας ένα πολύ όμορφο θέαμα στο κοινό που παρακολουθεί την επίδειξη.
Το χαρακτηριστικό κλήσης που χρησιμοποιείται από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων με F-16 είναι «Ζεύς».
Στις 7 Νοεμβρίου 2010, η ομάδα F-16 Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.




haf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας