Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Από την Γαλλική δύναμη στο Αφγανιστάν στην Κύπρο για ασκήσεις με την Εθνική Φρουρά.

Το μήκους 260 μέτρων γαλλικό αεροπλανοφόρο.
ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ «CHARLES DE GAULLE» ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Ελλιμενίστηκε στη Λεμεσό, χθες το πρωί, το μήκους 260 μέτρων γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», το οποίο θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά ασκήσεις έρευνας, διάσωσης, αεροδιακομιδής και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, στα πλαίσια της διακρατικής αμυντικής συμφωνίας που υπογράφτηκε το 2007, για συνεργασία σε θέματα Άμυνας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.
Πρόκειται για πλοίο υψηλής τεχνολογίας, με μέγιστη ταχύτητα 50 χιλιομέτρων. Μπορεί να καλύπτει εκατοντάδες ναυτικά μίλια με πλήρη αυτονομία και να απογειώνει ένα αεροσκάφος ανά 30 δευτερόλεπτα και μέχρι 20 αεροσκάφη σε λιγότερο από 12 λεπτά.



Με πλήρωμα δύο χιλιάδων ατόμων και σύνολο 40 αεροσκαφών, καθώς και αριθμό ελικοπτέρων, το αεροπλανοφόρο μπορεί να πραγματοποιεί αποστολές εναντίον χερσαίων στόχων, επιθέσεις των ναυτικών δυνάμεων, ή επιχειρήσεις αεροπορικής κάλυψης στην ξηρά και στη θάλασσα. Το «Charles De Gaulle» έχει ταξιδέψει στο Αφγανιστάν, όπου τα αεροσκάφη του έχουν λάβει μέρος σε πολυάριθμες αποστολές.
Τη χαρά του για την άφιξη του αεροπλανοφόρου στην Κύπρο εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γάλλος ναύαρχος Φιλίπ Γκουαντρό, ο οποίος είπε πως είναι η πρώτη επίσκεψη τόσο του ιδίου όσο και του αεροπλανοφόρου στο νησί. Ο ναύαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην Κύπρο και τις κοινές ασκήσεις που θα γίνουν με την Εθνική Φρουρά, προσθέτοντας ότι η φιλοξενία είναι πολύ καλή. Το αεροπλανοφόρο θα παραμείνει στην Κύπρο μέχρι τις 16 Μαρτίου.
 η σημερινή 14/03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας