Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

H μεγαλοπρεπής Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2013 στην Θεσ/νίκη


Η πρώτη μεγαλοπρεπής μηχανοκίνητη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη μετά από την απαγόρευση των μηχανοκίνητων μονάδων από τον Βενιζέλο, τον τότε υπουργό εθνικής αμύνης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ελληνο-ιταλικός πόλεμος του '40


Ελληνο-ιταλικός πόλεμος του '40
    • Εισαγωγή
    • Ιταλική Προκλητικότητα
    • Η έναρξη του πολέμου
    • Η μάχη της Πίνδου
    • Ελληνική Αντεπίθεση
Εισαγωγή

Εξαιρετική είναι η συγκίνηση που αισθάνονται όλοι οι Έλληνες, όταν καλούν στην μνήμη τους αναμνήσεις από τα ένδοξα γεγονότα του 1940. Πράγματι τα μεγάλα και φωτεινά αυτά γεγονότα, επισφράγισαν με ανεξίτηλη δόξα την ιστορική πορεία του έθνους μας.

Το ελληνικό Έθνος αισθάνεται ιδιαίτερη υπερηφάνεια, για το μεγάλο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940, το οποίο αντέταξε ο Ελληνικός λαός κατά τον βαθύ όρθρο της ιστορικής εκείνης ημέρας. Ήταν η αρχή μιας εκστρατείας που όλοι τη λένε "Έπος" που κάλυψε ένα ένδοξο μέρος της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας μας, που περιέχει εν αφθονία τα δύο στοιχεία που συνθέτουν γενικά την ιστορία, τα γεγονότα και το άρωμα της εποχής. Τα μεν γεγονότα έχουν καταγραφεί από ιστορικούς, ώστε να δύνανται οι ενδιαφερόμενοι να ανατρέξουν σε συγγράμματα προς γνώση και εξαγωγή συμπερασμάτων και ακόμη μεταγενέστεροι ιστορικοί να μπορούν να τα αποκαταστήσουν έστω και αν έχουν παρέλθει αιώνες.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΜΣ «Νικηφόρος 2013» της ΤΔ/41 ΣΠ


Την Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2013» της Τακτικής Διοίκησης του 41ου Συντάγματος Πεζικού «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» (ν. Σαμοθράκη), παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστρατήγου κ. Αθανάσιου Τσέλιου.

Κατά την διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν βολές με πραγματικά πυρά, ημέρα και νύχτα, με το σύνολο των διατιθέμενων όπλων και μέσων του Σχηματισμού, με συμμετοχή εφέδρων και εθνοφυλάκων.
Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό από την Διακλαδική Άσκηση «Πυρπολητής» (16-10-2013).


Την ανακοίνωση και το Α' μέρος με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα το βρείτε εδώ

Άσκηση «Πυρπολητής» (16-10-2013). Φωτογραφικό υλικό

Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες





ΤΑΜΣ «Ποσειδών» στην ΠΕ της 96 ΑΔΤΕ


Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «Ποσειδών» στην Περιοχή Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ (ν. Χίος) από Μονάδες του Σχηματισμού


Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες






Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Άσκησης «Τάλως 13»


Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο παρέστη στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών (Distinguished Visitors Day) της άσκησης «Τάλως 13» του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης HELBROC.

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της Νέας Σάντα Κιλκίς από 8 έως 18 Οκτωβρίου με σκοπό την προετοιμασία αξιολόγησης – πιστοποίησης του σχηματισμού ενόψει της διάθεσής του στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στα πλαίσια αυτά το HELBROC BG θα μπορεί να αναλαμβάνει, κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα πλαίσια απόφασης του ΟΗΕ, επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων και ειδικότερα επιχειρήσεις παροχής Ανθρωπιστικής βοήθειας (Humanitarian Assistance) και Εκκένωσης Άμαχου πληθυσμού (Evacuational Operations).

Την άσκηση, στην οποία έλαβε μέρος προσωπικό από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Κύπρο, παρακολούθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Simeon Simeonov, καθώς και αντιπροσωπείες από τις συμμετέχουσες χώρες.
Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες

Άσκηση «Πυρπολητής» (16-10-2013). Φωτογραφικό υλικό


Άσκηση «Πυρπολητής» 2013

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, εκτελέστηκε στη νήσο Δοκό, άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» κατά την οποία ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό την διεξαγωγή επιχειρήσεων σε μικρόνησο. Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα των 3 Κλάδων των ΕΔ


 Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Φωτογραφικό υλικό από ΤΑΜΣ «Διομήδης 2013», της 30ης Μ/Κ ΤΑΞ στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ»


Στιγμιότυπα από την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΙΟΜΗΔΗΣ 2013», η οποία διεξήχθη από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2013 με την συμμετοχή Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Πεδίο Βολών - Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ»

 Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες


Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή Μονάδων της 79 ΑΔΤΕ στον «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013»


Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή Μονάδων – Υπομονάδων της Περιοχής Ευθύνης της 79 ΑΔΤΕ, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013»

Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες





Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Επέτειος Συμπλήρωσης 50 χρόνων (1963 - 2013) της 361 ΜΕΑ


Η 361 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος (361ΜΕΑ) συμπληρώνει 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:15, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Στον εορτασμό προσκαλείται να παραβρεθεί το εν ενεργεία και εν αποστρατεία καθώς και το πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 361ΜΕΑ.
Πληροφορίες: 2722045101-11-12


Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Φώτο από την τελική φάση της Άσκησης "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013"


Η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013» η οποία διεξήχθη στο Πεδίο Βολών – Ασκήσεων «Καμένου Δάσους» στο Νομό Λέσβου.

Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης πραγματοποιήθηκε αντεπίθεση Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, με την υποστήριξη πυρών πυροβολικού και Επιθετικών Ελικοπτέρων.

Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Βίντεο από την εθνική διακλαδική άσκηση Παρμενίων 2013


Φωτογραφίες από την τελική φάση της Άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013


Φωτογραφίες από την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013» η οποία διεξήχθη στο Πεδίο Βολών – Ασκήσεων «Ψηλός Στάλλος» στο Νομό Έβρου.

Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης εκτελέστηκαν βολές ακριβείας από άρματα μάχης, πυρά από αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα, καθώς και πυρά υποστηρίξεως από αυτοκινούμενα πυροβόλα και όλμους.

Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες

Η Αεροπορία Στρατού στο Athens Flying Week 2013. (φωτογραφικό υλικό)


Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή πτητικών μέσων (CH-47D, NH-90 & AH-64A-D) της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και προσωπικού της Σχολής Αλεξιπτωτιστών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Athens Flying Week 2013, η οποία διεξήχθη στο Αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες


Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Φωτογραφικό υλικό από την τελική φάση της ΤΑΜΣ «Παρμενίων 2013»


Φωτογραφίες από την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013», που διεξήχθη στο Πεδίο Βολών – Ασκήσεων «Ψηλός Στάλλος» στο Νομό Έβρου


Πατήστε περισσότερα για το πλήρες φωτογραφικό υλικό




Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας