Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη Εκπαιδευτικής Μοίρας της Γαλλικής ΠΑ στην 120 ΠΕΑ (Φωτογραφίες)

Από τις 14 έως 20 Νοεμβρίου 2010 στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε συνεργασία μεταξύ της 362 ΜΕΑ και της 2ης Μοίρας Nice της 8ης Πτέρυγας, της Γαλλικής Αεροπορίας η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Cazaux.
Σκοπός της ήταν η συνεκπαίδευση σε ασκήσεις αέρος καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την επιχειρησιακή εκπαίδευση και τα αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης Ιπταμένων που προορίζονται για τοποθέτηση σε Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία διερευνητικών επαφών για περαιτέρω συνεργασία στην αεροπορική εκπαίδευση και την ανάπτυξη της συνεργασίας στο πλαίσιο μιας μελλοντικής συνεργασίας παροχής κοινής επιχειρησιακής εκπαίδευσης Ιπταμένων των δύο χωρών.
Η Γαλλική αποστολή απαρτιζόταν από πέντε Ιπταμένους, έναν μηχανικό και τρία αεροσκάφη Alpha Jet. Εκτελέστηκαν πτήσεις μικτών πληρωμάτων και σχηματισμών αεροσκαφών, οι οποίες περιέλαβαν ασκήσεις προσαρμογής (επίδειξης πτητικών χαρακτηριστικών των Τ-2 και Alpha Jet), αποστολές αέρος-εδάφους CPM (low level navigation), καθώς και εναέριας μάχης BFM και ACM.
Με την ευκαιρία της συνεργασίας, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, επισκέφτηκε την 362 ΜΕΑ ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλίας στην Αθήνα, Σμήναρχος Gerard Gailhouste και πέταξε με αεροσκάφος Τ-2Ε σε τριάδα αεροσκαφών (ένα Τ-2Ε και δύο Alpha Jet) αποστολή χαμηλής ναυτιλίας.

Εκπαίδευση Μονάδων Τεθωρακισμένων της 30 Μ/Κ ΤΑΞ. (Βίντεο)



Κατά τη διάρκεια μηνός Νοεμβρίου, Μονάδες Τεθωρακισμένων της 30ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού πραγματοποίησαν επιχειρησιακή εκπαίδευση, στιγμιότυπα της οποίας παρουσιάζονται στο βίντεο. 

Κατά την εκπαίδευση τα πληρώματα των αρμάτων ασκήθηκαν στη διεξαγωγή τακτικών κινήσεων και στη διάβαση ποταμού.



army.gr

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Συνεργασίας Μονάδων της 95 ΑΔΤΕ και τμημάτων της Αεροπορίας Στρατού. (Φωτογραφίες)

Την εβδομάδα 22 έως 26 Νοεμβρίου 2010 στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στη Ρόδο, προσωπικό των Μονάδων και ανεξαρτήτων Υπομονάδων πραγματοποίησε επιχειρησιακή εκπαίδευση συνεργασίας με τμήματα της Αεροπορίας Στρατού.


 Δείτε φωτογραφίες


Tανάγρα 7/11/2010 Solo Display

Εντυπωσιακό βίντεο απο την πτήση επίδειξης F-16 Block 52+ της ΠΑ, που έλαβε χώρα στην 114 ΠΜ (Αεροπορική Βάση Τανάγρας), στις 07 Νοεμβρίου. 









enkripto.com

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Βολές Πυροβολικού Μάχης και Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων 95 ΑΔΤ(Φωτογραφίες)


Από 2 έως 4  Νοεμβρίου 2010,  το προσωπικό Μονάδων Πυροβολικού της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο, στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν βολές Πυροβολικού Μάχης και Πολλαπλών

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας 2010(Φωτογραφίες)


Ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε από 5 έως 8 Νοεμβρίου 2010.
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
  • Επίσημος Εορτασμός - Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στις 8 Νοεμβρίου (πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων 10:30).
  • Στην 114 ΠΜ (Αεροπορική Βάση Τανάγρας), στις 07 Νοεμβρίου και ώρα 12:30, πραγματοποιήθηκε επίδειξη Solo Demo Flight F-16 Block 52+.
  • Σε εννέα (9) άλλες Μονάδες, μετά τον Επίσημο Εορτασμό, επακολούθησε Τελετή Απονομής «Μεταλλίων Εξόχου Πράξεως» σε εκατόν δώδεκα (112) εν ζωή Στρατιωτικούς ή μεταθανάτια στους συγγενείς τους, ως επιβράβευση των εξόχων ή μέχρι αυτοθυσίας πράξεων τους.

Μονάδες και αντίστοιχα Μετάλλια
110
28
111 ΠΜ
16
113 ΠΜ
9
114 ΠΜ
13
115 ΠΜ
16
116 ΠΜ
8
117 ΠΜ
13
120 ΠΕΑ
8
133 ΣΜ
1

  • Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων.
  • Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες.
  • Μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στις 6 Νοεμβρίου (πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων 10:45).
    Η είσοδος των επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί μετά τις 12:00.
  • Ειδική σφράγιση επιστολών ΕΛΤΑ.
  • Διάφορες εκδηλώσεις Αερολεσχών και Αεραθλητικών Σωματείων σε

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Άσκηση "Δούρειος Ίππος" 2010(Φωτογραφίες)

Στις 3 Νοεμβρίου 2010 ο Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, μετέβη στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, για να παρακολουθήσει την κύρια φάση των επιχειρήσεων της άσκησης "Δούρειος Ίππος" η οποία διεξάγεται από 1 έως 5 Νοεμβρίου.

Η "Δούρειος Ίππος" είναι τακτική άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου και αποτελεί την πρακτική εκπαίδευση του Διακλαδικού Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΔΣΗΠ) του ΚΕΑΤ. Στην εκτέλεση συμμετέχει και το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ). Γίνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή στελεχών και δυνάμεων από το Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.
Σκοπός της είναι η σχεδίαση, ο συντονισμός, η διεξαγωγή και ο έλεγχος επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου στο πλαίσιο της ρεαλιστική εκπαίδευσης των στελεχών και της συνεργασίας των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

2/11/2010 Τελετή Ύψωσης Σημαίας ΥΒ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στο Κίελο της Γερμανίας. (Φωτογραφίες)

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Κίελο της Γερμανίας, η τελετή ύψωσης σημαίας και παραλαβής από το Πολεμικό Ναυτικό του Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου Ελευσινιώτη ΠΝ.  Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κ. Δημήτριος Ράλλης, η Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο κ. Αικατερίνη Δημάκη και ο Πρόεδρος της HDW κ. Andreas Burmester.
( πατήστε το ''Διαβάστε περισσότερα'' για να δείτε τις φωτογραφίες)

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μη επανδρωμένο Ελικόπτερο κατασκεύασε ο ελληνικός στρατός



Μέσα στην ομίχλη που έχει σκεπάσει την χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, και στον φόβο που διακατέχει πλέον το σύνολο του ελληνικού λάου, πετάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων ένα ολοκαίνουργιο μικρό μη επανδρωμένο ελικόπτερο το οποίο θα αρχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ε.Σ.

Στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» το ΓΕΣ, εκμεταλλευόμενο την υπάρχουσα τεχνογνωσία του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, κατασκεύασε Μη Επανδρωμένο Ελικόπτερο, με δυνατότητα παρακολούθησης εδαφικού χώρου από απόσταση, αναγνώρισης στόχων και συλλογής πληροφοριών
Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση θα κάνει στα πλαίσια της Defensys στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο μη επανδρωμένο ελικόπτερο του Ε.Σ. το οποίο είναι εξ΄ολοκλήρου κατασκευασμένο από ελληνικά
Related Posts with Thumbnails

Συνολικές προβολές σελίδας